I samarbete med

#Modetteitgirls

"Det är coolt att vila!" ★ Intervju med Emma Hiltunen
I Emmas blogg få vi ta del av en glad och kreativ persons vardag. Hon uppmuntrar och påminner också ständigt sina läsare om vikten att vila och ta hand om sig själv. Här berättar hon om sitt knep för att alltid få till snygga outfits och om varför hon läger så mycket vikt vid vila.

Hej Emma! Kan du inte börja med att berätta lite om dig själv?
Jag heter Emma Hiltunen, är 27 år och bor i vackra Helsingborg. Här bor jag tillsammans med min fästman Jakob i vår sekelskiftesvåning mitt i stan. Jag arbetar som säljare & stylist och är även konstnär.
När jag inte jobbar brukar jag chillavanilla, dricka hasselkaffe, umgås med nära och kära, måla, skriva, fotografera, gå långa promenader vid havet, äta gott och lukta på blommor såklart.

Du är en otroligt stark person och din styrka och pepp smittar av sig när en är inne på din blogg. Vad är det en får ta del av om en går in på din blogg?
Tack Evelina! På bloggen bjuder jag in er i min lilla värld - och förhoppningen är att den som tittar in ska känna sig bra precis som hen är. Jag tycker om att inspirera med både texter och fotografier. Ena dagen skriver jag en dikt och nästa dag kör jag ett modetips. Jag försöker ha en röd tråd genom alla inlägg ändå och det är att det alltid ska vara emmigt - för då blir det på riktigt för mig och det är viktigt, att det är äkta. Det är bara då ni kan bli inspirerade av mig - tror jag.

För ett par år sedan var du med om en olycka som ändå påverkar dig än idag. Skulle du vilja berätta om vad som hände? 
Jag trillade och landade med huvudet rakt ner i ett stengolv. Sedan dess har jag en förvärvad hjärnskada. Det har gått 10 år nu - och den är fortfarande lika osynlig. Varje dag är en utmaning.

Du belyser ofta att det är coolt att vila. Hur kom du till den punkt du är i idag? Vad fick dig att värdesätta lugn? 
Eftersom jag själv inte haft något annat val än att vila väldigt mycket, så började jag upprepa på bloggen att "Det är coolt att vila!" för att jag själv skulle värdesätta och acceptera min situation. Nu har det blivit mitt citat - och det är jag stolt över. Den här världen behöver höra det ofta. Många människor stressar igenom livet. Det kan vara läskigt att stanna upp, andas djupt och lyssna inifrån - men det är värt det i längden. Lugn är som balsam för själen, I promise. Stress är livsfarligt - så glöm inte att det är coolt att vila.

När det kommer till vila och stress. Har du några tips och knep för hur du håller stressen borta?
Självklart - på bloggen finns många inlägg om detta, så in där och läs vetja!
Här kommer även några tips:

  1. När du tar dig tid för lite vila - lägg ifrån dig mobilen.
  2. Skriv listor på saker som ska göras - då kan din hjärna vila istället!
  3. Precis som du planerar in att jobba, äta, träna osv - planera in VILA, varje dag.
  4. Stressa aldrig på morgonen - gå istället upp tidigare och gör allt i lugnt tempo, lovar att det är mycket mysigare och härligare att göra alla morgonrutiner.
  5. Sorry om jag tjatar men: Glöm inte att det är coolt att vila..

Jag skulle beskriva din stil som klassisk och färgglad men hur skulle du beskriva din stil?
Åh! Jag skulle beskriva den som emmig, chic och fylld med blomstermönster..

Har du några stiltips att dela med dig av?
Självklart.
Men först: Skaffa dig en basgarderob. Då har du ALLTID något att ha på dig.
Dessa plagg är: Sköna byxor (jeans/svarta byxor), enfärgade t-shirts & underlinnen.
Dessa plagg är basen - sen är det lätt som en plätt att styla och göra sin egen grej!
Jag själv har tex lagt till i min basgarderob: Tunna halssjalar, kimonos & hattar. Spana in Emmas konst kategori för att se allt fint hon skapar!

Du är ju också grym på att måla och är väldigt kreativ av dig. Är du en naturbegåvning eller tror du att alla kan lära sig?
Tack! En av mina bästa egenskaper är just min kreativitet. Jag tror att så länge man "vattnar" ett intresse så blommar det.. 

Vad inspirerar dig till att vara kreativ och vad får du ut av att vara kreativ?
Att få vara kreativ är lika viktigt som att äta, för mig. Livet inspirerar mig ALLTID.
Jag är väldigt nyfiken av mig och älskar att ta in saker till mitt hjärta för att sedan få ut det i en text, på en målarduk eller i ett samtal - Min kreativitet håller mig levande och jag har alltid 1000 idéer. 

Avslutningsvis, kan du berätta 3 saker som ingen vet om dig?

  1. Jag har haft samma parfym i 15 år.
  2. Jag skulle vilja spela in något av mina låtar i framtiden.
  3. Jag kommer skriva en bok innan jag försvinner från den här världen. 

NI HITTAR EMMAS BLOGG HÄR!

 

Evelina Östlund
Redaktör, It Girls ★

Dela
Gilla 32